Funktionärernas sida

Det är kul att vara funktionär! 

Vill du tillhöra gruppen tävlingsfunktionärer?

Vill du vara en del av kärngänget som skapar våra fina tävlingar för tävlande och publik?

LRK har under ett år ca 4-6 tävlingar per år och vill vill skapa en grupp som har eller skaffar sig erfarenhet att vara funktionärsgänget som gör så att LRK får proffsigt arrangerade tävlingar.

Tävlingsverksamheten i klubben är viktig. Vi vill att ryttare från andra klubbar ska känna till Leksands Ridklubb och att de ska veta att hos LRK är det alltid trevligt att tävla.

Läs mer här om de olika uppgifterna som funktionär vid tävling.

LRK har en fin anläggning som passar bra för dressyr- och hopptävlingar samt en av Dalarnas enda aktiva Fälttävlansbana.
Det finns en funktionell anläggning, bra servering, väl genomförda tävlingar och trevliga funktionärer. Klubben får in en del pengar på tävlingarna, pengar som går till underhåll av tävlingsmaterial, anläggningen och till aktiviteter för medlemmarna. Vi behöver våra externa tävlingar för att ha behörighet att ge ut licenser till tävlande för klubben.

Det behövs alltid många funktionärer till en tävling. Det är inte rimligt att en liten skara entusiaster ska dra runt hela tävlingsverksamheten, då blir det många långa dagar, stress och hårt slit vilket ingen orkar med i längden. Om fler ställer upp som funktionärer blir allt så mycket lättare för alla.

Det är roligt att följa tävlingarna och kunna heja på ”våra egna” ryttare som tävlar. Sen är det roligt att vara med och bidra till ett lyckat arrangemang som vi kan vara stolta över.

Har man inte varit med förut så är det lätt att känna sig osäker på hur det går till och så avstår man att anmäla sig bara för det. Vi tar givetvis hänsyn till att man inte är van, du får alltid en introduktion på din funktionärssyssla och börjar med att gå tillsammans med någon som är erfaren Ingen behöver heller utföra något som man känner att man inte behärskar.

Tävlingsgruppen

Kontakt: tavling@leksandsrk.org
Sammankallande för alla grupper Linda Alfredsson linda_ehrling@hotmail.com
Hoppning Petra Estéen esteen_7@hotmail.com
Terräng Monica Englund englund75@hotmail.com
Dressyr Maria Bond maria@changeagent.se

Tävlingar 2024

Läs mer här om de olika uppgifterna som funktionär vid tävling.

6-7 april Dressyrtävling Funktionärslistan
26 maj Pay & Cross (träningstävling fälttävlan)
15-16 juni Hopptävlingar Funktionärslistan
9 - 11 augusti Dressyrtävlingar
28-29 september Hopptävlingar

Tävlingar 2025
Våren

Dressyrtävling
Hopptävling

Sommaren

Fälttävlan

Hösten

Dressyrtävling
Hoppningtävling